Materialer

Træerne på øen har særlige vækstbetingelser. Det giver tydelige åretegninger og et smukt farvespil, der gør hvert møbel unikt.

Bornholm er rig på skov sammenlignet med resten af Danmark (22 pct mod 14,6 pct). Når Erlandsen sammen med lokale skovfolk udvælger træer til møblerne og deres fremstilling, sker det under hensyntagen til dyr og miljø.

De øvrige materialer i vores møbler er nøje udvalgt med respekt for miljøet: Uld, hør, læder, linoleum, kork og sten, samt valchromat og vi anvender så vidt muligt materialer fra lokale producenter – det gælder også specielle beslag mv

Valchromat

Valchromat er en træfiberplade, der er noget hårdere end mdf – men den har andre egenskaber og er mere miljøvenlig og fleksibel i sin anvendelse.
Den indfarves i produktionsprocessen med organisk farvepigment og fibrerne bindes til hinanden med en speciel resin som giver Valchromat unikke fysiokemiske egenskaber, der muliggør udnyttelse af alle 3 dimensioner, texturens skønhed og en nænsom bearbejdning af hø kvalietet.

Den fås i følgende farver:

Nogle af valchromat-farverne

læs mere om valchromat her

https://www.investwood.pt/en/valchromat/

Overflader og finish

Overflader behandles med olie, Satin Wood Oil, sæbe og linolievoks. Men du kan også selv vælge at behandle møblet.